Moverum – beweging

Moverum is Latijn voor ‘in beweging brengen’. Mensen op een hoger plan brengen, zienswijzen verruimen, samenwerkingen stroomlijnen, bedrijfsculturen bevrijden, organisaties met leven vullen.

Allemaal vanuit het centrale basis-inzicht dat daadwerkelijk leiderschap de sleutel is voor alle communicatie en ontwikkeling. Meer dan 25 jaar ervaring met deze benadering en met duizenden alumni is glashelder geworden dat zich in de afgelopen decennia binnen de meeste organisaties een enorm reservoir heeft opgebouwd van ongebruikt potentieel. Ook financieel.

Het is gebleken dat de situationele aanpak van een cursus of de instrumentele benadering van een training dit potentieel niet openbreekt. Moverum gaat daarom veel dieper: het universele bewustwordingsproces dat leidt tot een sterke en diplomatieke persoonlijkheid geeft ieder de mogelijkheid grootmeester zijn op zijn of haar eigen terrein. Een verrassend aangenaam en lichtvoetig proces met een direct effect.

Een collectief van sterke persoonlijkheden noemen we een sterke organisatie. Onze economische wereld heeft weer leiders nodig die inspireren, creatief zijn in hun toekomstvisie en die de samenleving naar nieuwe hoogtes op kan stuwen.

 

 • Barbara Hermsen
  Barbara Hermsen
 • Niels Spee
  Niels Spee
 • Koos Spee
  Koos Spee
 • Ralph Laurent Spee
  Ralph Laurent Spee

Immense impact

Deze term geeft aan dat het over mensen gaat en dat het effect enorm is. Beetje aanmatigend is het wel, maar als al zoveel deelnemers van vrijwel elk hiërarchisch niveau vinden dat ze bij Moverum eindelijk hebben gevonden wat ze al die jaren zochten dan moet daar wel een kern van waarheid inzitten. Zelfs (dat vinden wij dan vooral bijzonder) als bedrijfspsychologen dingen zeggen als: “Dit is de beste training uit mijn hele loopbaan”, dan mogen we daar best trots op zijn. Maar rustig hiervan genieten is er niet bij, er is teveel aan de hand in ons bedrijfsleven dat schreeuwt om een fundamenteel andere benadering.

Met de kernachtige uitspraak van Oscar Wilde, die zei: “We weten tegenwoordig van alles wat het kost maar we weten zo langzamerhand negens meer de waarde van”, maakt hij duidelijk dat vele mensen in allerlei functies het gevoel delen dat we de greep beginnen kwijt te raken op de bestuurbaarheid van mensen en structuren. Het is onze missie om de menselijke maat terug te brengen, de energie in de organisatie weer tot leven te roepen, de hindernissen af te bouwen en de bestuurbaarheid te herstellen. Dat is niet uitsluitend een sociale opdracht, het is voor meer en meer firma’s de belangrijkste voorwaarde geworden om geschikt te zijn voor de 21e eeuw.

Over Moverum

Moverum is een vernieuwend opleidingsinstituut dat opleidingen en programma’s biedt in effectief zakelijk gedrag.

Door te werken met verschillende toepassingen van één basisprincipe, kan in ieder bedrijf of branche een bijzonder effectieve communicatie-cultuur gerealiseerd worden door middel van significante persoonlijke groei van elk betrokken individu.

Moverum staat voor ‘in beweging brengen’. Het in beweging brengen van mensen, teams en organisaties vanuit een oorspronkelijk bronprincipe. Geen coaching, consultancy of ander situationeel advies, maar bewust creëren van effectieve samenwerkingsverbanden door persoonlijkheidsontwikkeling, teamontwikkeling en het bevrijden van hele bedrijfsculturen.

Moverum is in 1999 opgericht door visionair Koos Spee vanuit zijn ideaal dat daadwerkelijke duurzame organisatie ontwikkeling ligt bij de ontwikkeling van de mensen en niet in het creëren van nieuwe statische structuren.

Koos Spee is opgeleid door Gustav Käser en geïnspireerd door de zienswijzen van onder anderen Robert E. Quinn, Peter Diamandis, Daniel Kahneman en Stephen R. Covey.

 

Team

Adviesraad

Visie en missie

Home / Visie en missie

In de markt van opleidingen en trainingen waar aanbieders zo veel mogelijk verschillende trainingen aanbieden, doet Moverum het anders.

Moverum kiest voor één basisprincipe met verschillende toepassingen voor verschillende werkterreinen. Opleidingen die de essentie raken van intermenselijke communicatie met een immense impact in persoonlijke ontwikkeling.

Of het nu gaat om persoonlijk leiderschap, goede sales-technieken, teambuilding of een complete ontwikkeling van een corporate communicatiecultuur, het begint allemaal bij het inzicht:

Zorg dat je de persoon, het team of het bedrijf wordt waar anderen graag ‘ja’ tegen zeggen en graag mee werken, dan kun je in principe alles bereiken.

Dan komt er weer energie, inspiratie en groei in de samenwerking.

Het is onze opdracht om de juiste mensen hiervan te doordringen.
Het is onze taak om mensen hierin te trainen.
Het is onze missie om bedrijfsprocessen met leven te vullen.

 

Moverum Basisprincipe™

Bij alles wat je wilt bereiken in het leven, groot of klein, heb je anderen nodig.

Zodra je iemand bent die weet wat hij wil, oprecht plezier heeft in zijn werk, enthousiast communiceert en het lef heeft om te doen wat moet worden gedaan, dan ben je vanzelf degene waar anderen graag ‘ja’ tegen zeggen.

Dan kun je in principe alles bereiken. Dit noemen wij oorspronkelijk leiderschap en dat is te leren.

De Moverum trainingen voor open inschrijving zijn allen hierop gebaseerd. Alleen de toepassingen zijn verschillend.

Alle trainingen zijn totaal-trainingen, dat wil zeggen dat alles wat je nodig hebt om een nieuw niveau te bereiken in je huidige werksituatie standaard in het curriculum zit.